Over Werkplaats Diepenheim

Algemeen

Bij de opening in november 2014 was Werkplaats Diepenheim de eerste werkplaats in Nederland waar kunstenaars, theatergezelschappen en amateurs individueel en samen aan producties kunnen werken.

In Diepenheim zijn kunst, cultuur en natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden. Professionele kunstenaars en amateurs ontmoeten elkaar en krijgen de ruimte. In het ‘Stedeke’ kunnen bezoekers diverse vormen van kunst en cultuur bekijken en ervaren.

Werkplaats Diepenheim is gelegen naast Cultuurcentrum Herberg de Pol, waar zich een binnen- en een buitenpodium bevindt met plaats voor respectievelijk 140 en 80 personen. In Herberg de Pol kunnen try-outs en toonmomenten worden gegeven.

Dankzij de diverse faciliteiten is Werkplaats Diepenheim geschikt voor artiesten en kunstenaars, theatergroepen en het bedrijfsleven, nationaal en internationaal.

Ontstaan

Kunstvereniging Diepenheim, Kunsten op Straat, Stichting Cultureel Erfgoed Hof van Twente, de gemeente Hof van Twente en tal van lokale partners werken al jaren samen aan de uitbreiding van Diepenheims unieke positie.

Zo is de oude kern van het ‘Stedeke’ een centrum van culturele bedrijvigheid, waar amateurs en professionals (samen) werk maken van kunst en cultuur: Diepenheimse economie. Diepenheim biedt een unieke combinatie van historisch erfgoed en moderne architectuur in een landelijke omgeving. Met open ateliers, de kunst- en theaterwerkplaats, (buiten)podia, tentoonstellingsruimtes, gastenverblijven, een documentatiecentrum en een modern cultuurcentrum met daarin de historische Maalderij, de bibliotheek en Herberg de Pol.

Een brandpunt, met de naam Heerlijckheid Diepenheim: ‘Stedeke van Kunst, Cultuur en Natuur’.

Werkplaats Diepenheim is er voor:

Podiumkunsten

Werkplaats Diepenheim beschikt over diverse faciliteiten die gebruikt kunnen worden door:

  • theatergroepen
  • straattheater
  • acrobatiek
  • dansgroepen

Overzicht van podiumkunstenaars die in de Werkplaats geweest zijn…

Beeldende kunsten

Werkplaats Diepenheim beschikt over diverse faciliteiten die voor beeldend kunstenaars van belang zijn. Zo staan er in de werkplaatsen diverse hout- en metaalbewerkingsmachines en is de grote werkplaats voorzien van een hijsinstallatie voor grote werken. Daarnaast is in Werkplaats Diepenheim een volledig geoutilleerde lithografiewerkplaats beschikbaar.

Er worden regelmatig artist-in-residence programma’s, masterclasses en andere cursussen aangeboden.

> Overzicht van beeldend kunstenaars die voor langere tijd in de Werkplaats geweest zijn…