Camiel Corneille

apr 2021

Tijdens een 2-jarig periode gaat Camiel het onderzoek aan om een combinatie te maken tussen circus en beeldende kunst. Diepenheim is een perfecte locatie om dit aan te gaan.

Camiel is een performer en maker met hart voor fysieke communicatie en overgave. Balancerend tussen verschillende disciplines duikt Corneille in het diepe om het onderste uit de spreekwoordelijke pan te halen van het fysiek mogelijke. Zijn werk is menselijk en herkenbaar. Hij houdt een spiegel voor, om ons bewust te maken van ons eigen kunnen. Als beeldend kunstenaar èn circusartiest integreert hij zowel theatervormen als verstilde esthetiek in de wereld van de podiumkunst.

foto: Bart Grietens

LEKS compagnie

apr 2021

Het Orakel is een theatraal ritueel in 22 gedichten, van Eva Gerlach en Sasja Janssen, met muziek gebaseerd op Via Crucis van Franz Liszt.

In Het Orakel zien we een mens alleen, op zoek naar verbinding en betekenis. Stuurloos overgeleverd, gevangen tussen houvast en doel. Gedreven door tijd en eenzaamheid verbeeldt de mens zich een god, naar eigen evenbeeld. Het Orakel is een onvermijdelijke dialoog op de kruisweg tussen vergankelijkheid en eeuwigheid.

“Hoe maak ik wat ik niet verwacht

als ik ben die ik ben die ik tot in

 eeuwigheid amen?”

Chris Koolmees en Ekaterina Levental zijn inmiddels trouwe gezichten in Diepenheim. Ook voor het maken van Orakel zijn zij meerdere weken hier te gast.

Theater Gajes

apr 2021

Welkom bij SOCIALICIRCUS, een Corona-proof buitentheatervoorstelling over het belang van fysiek contact! Op dit wonderlijke ‘Carnivale-achtig’ terrein maakt de toeschouwer kennis met een groep abnormale circusartiesten. Mensen die allemaal op zoek zijn naar aanraking, emotionele nabijheid, een veilige manier van fysiek contact.

Deze winter meerdere keren in de Werkplaats aan het repeteren om dit voorjaar de mensen te mogen verwelkomen.

Marnix Vinkenborg en Anne Reitsma

mrt 2021

Marnix Vinkenborg en Anne Reitsma doen op dit moment hun Master bij ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. In Diepenheim werken zij 2 weken aan hun onderzoeksresultaten. En bereiden zij zich voor op hun eigen voorstelling die in première gaat tijdens Over ’t IJ festival.

Exoot

mrt 2021

AIR is een zwevende installatie van een, twee of drie objecten, die boven het publiek zweven. De objecten bewegen omhoog naar beneden, draaien naar de toeschouwer en interacteren.

Op dit moment zijn Tristan en Tom hard op weg om de eerste van 3 objecten klaar te hebben. Deze zomer is de complete installatie klaar en zal ook tijdens Heimland te zien zijn.

Double Take Cinematic Circus

mrt 2021

Geïnspireerd door Tim Burton en Terry Gilliam werken Raphael en Summer Hubbard aan de voorstelling Jump Cut, een surrealistische kijk op hoe zij in één kamer samen leven en doorgaan, en doorgaan….. Ze werken aan een 45min durende show vol symbolische, circus en filmische elementen, waarbij het lijkt of je droomt terwijl je wakker bent.

De afgelopen 2 jaar zijn Raphael en Summer al meerdere keren naar Diepenheim getogen. Jump Cut wordt een fantastische voorstelling die dit jaar tijdens Heimland gespeeld zal worden.

Jessica Hellmuth

mrt 2021

Corpomorphologistics is een solovoorstelling op de grens van hedendaags circus en performance art. Jessica gebruikt taal, soundscape, kostuum, lichaam, met de enige vraag aan het publiek: hoe zien jullie mij?

Er is slechts een koord, een lichaam, een ruimte, maar het publiek zal ademloos kijken hoe Jessica deze ruimte inneemt.

Tijdens een korte repetitie is zij volledig verliefd geworden op Diepenheim. We zien haar vast nog een keer terug.

The Balancealots

mrt 2021

Alès en Hannah van het gloednieuwe Rotterdamse gezelschap Balancealots werken in Diepenheim aan een kleurrijke voorstelling die barst van de positiviteit en eigengereidheid.

Deze zomer ook te zien tijdens Heimland.

Natuurlokaal

mrt 2021

Werkplaats Heimland vraagt zich af: Hoe is de relatie tussen de Diepenheimer en haar natuurlijke habitat? Het Hof van Twente geeft ons weelderige bospaadjes, strak geschoren landgoederen en wuivende akkers en velden. Maar, wie bekommert zich hier precies om? Levert de relatie met het landschap vriendschap of juist frustratie op? En welke mensen gaan verscholen in het landschap, wat willen zij vertellen…

Kunstenaars Tim Hammer en Mirthe Dokter willen een natuurlokaal ontwikkelen waarin iedere Heimer zijn ervaringen over zijn natuurlijke habitat kwijt kan.

Kaaos Kaamos

febr 2021

Kaaos Kaamos is een internationaal comtemporary circusgezelschap. De 6 artiesten komen van over de hele wereld: Zweden, Finland, Duitsland, Frankrijk en Chili.

In Diepenheim wordt er gewerkt aan nieuw materiaal.

ArtEZ Conservatorium afd. Muziektheater

febr 2021

In de week van 8-12 februari reisden 17 studenten van de opleiding Muziektheater van het ArtEZ Conservatorium in Arnhem in kleine groepen af naar Diepenheim.

De missie van hun pelgrimstocht was om bij aankomst in 24 uur een theatrale installatie te bouwen en achter te laten. De studenten lieten zich hierbij inspireren door hun dromen en visies op de utopie. Juist nu de wereld in de bevreemdende stilte van de lockdown verkeert, grepen zij de kans aan om te reflecteren op onze maatschappij en te dromen over hun ideale samenleving.

Plan d-

febr 2021

Choreograaf, danser en decorontwerper Andreas Denk maakt met zijn plan d- professioneel danstheater voor de jeugd en voor volwassenen.

Voor een nieuw project werken zij aan een voorstelling voor special onderwijs in het kader van de ‘Week van de lentekriebels’ in maart 2021.