ArtEZ Conservatorium afd. Muziektheater

febr 2021

In de week van 8-12 februari reisden 17 studenten van de opleiding Muziektheater van het ArtEZ Conservatorium in Arnhem in kleine groepen af naar Diepenheim.

De missie van hun pelgrimstocht was om bij aankomst in 24 uur een theatrale installatie te bouwen en achter te laten. De studenten lieten zich hierbij inspireren door hun dromen en visies op de utopie. Juist nu de wereld in de bevreemdende stilte van de lockdown verkeert, grepen zij de kans aan om te reflecteren op onze maatschappij en te dromen over hun ideale samenleving.

Plan d-

febr 2021

Choreograaf, danser en decorontwerper Andreas Denk maakt met zijn plan d- professioneel danstheater voor de jeugd en voor volwassenen.

Voor een nieuw project werken zij aan een voorstelling voor special onderwijs in het kader van de ‘Week van de lentekriebels’ in maart 2021.  

Kaaos Kaamos

febr 2021

Kaaos Kaamos is een internationaal comtemporary circusgezelschap. De 6 artiesten komen van over de hele wereld: Zweden, Finland, Duitsland, Frankrijk en Chili.

In Diepenheim wordt er gewerkt aan nieuw materiaal.

Natuurlokaal

mrt 2021

Werkplaats Heimland vraagt zich af: Hoe is de relatie tussen de Diepenheimer en haar natuurlijke habitat? Het Hof van Twente geeft ons weelderige bospaadjes, strak geschoren landgoederen en wuivende akkers en velden. Maar, wie bekommert zich hier precies om? Levert de relatie met het landschap vriendschap of juist frustratie op? En welke mensen gaan verscholen in het landschap, wat willen zij vertellen…

Kunstenaars Tim Hammer en Mirthe Dokter willen een natuurlokaal ontwikkelen waarin iedere Heimer zijn ervaringen over zijn natuurlijke habitat kwijt kan.