Agenda Werkplaats Diepenheim

Op deze pagina lees je welke gasten wij verwelkomen achter de gesloten deuren van een van onze werkplaatsen. Maar niet getreurd; gesloten deuren gaan soms open! Aan het einde van residentieperiodes in Werkplaats Diepenheim worden regelmatig toonmomenten en try-outs gegeven waarin artiesten (soms voor het eerst) hun werk aan publiek laten zien. Een uniek kijkje in het werkproces dus!

Aan het werk in Werkplaats Diepenheim

Joshua Monten| Coproductie met Werkplaats Diepenheim –  dansvoorstelling ‘Romeo, Romeo, Romeo’ | 15-11 t/m 19-11

Dans is een paringsritueel.
Zelfs vóór de evolutie van de eerste homo sapiens was dans een vorm van vrijage voor vele andere levensvormen. En zelfs vandaag, in het tijdperk van Tinder, Grindr en online dating, blijft dans een centrale rol spelen in het aantal van ons die een partner vinden. Dans kan veel dingen betekenen en kan vele vormen aannemen – maar zelfs wanneer het wordt uitgevoerd door professioneel opgeleide dansers voor een verfijnd publiek – diep vanbinnen is dans een paringsritueel.

De voorstelling “Romeo, Romeo, Romeo” is vernoemd naar de jonge protagonist van Shakespeare die liefde ontdekt – waar anders? – op een dans. De welsprekendheid van zijn woorden – en van zijn lichaamstaal – dragen bij tot een succesvolle koppeling. Dit zijn ervaringen die velen van ons mensen (en dieren) delen. “Romeo, Romeo, Romeo” is gewijd aan het verkennen van de velden van aantrekking en de diepte van ervaring die tot leven worden gebracht wanneer iemand danst en een ander toekijkt.

CHOREOGRAPHY: Joshua Monten
DANCE: Konstantinos Kranidiotis, Max Makowski, Noa Van Tichel, Jack Wignall
DRAMATURGY: Guy Cools
STAGE DESIGN: Romy Springsguth
COSTUME DESIGN: Catherine Voeffray
LIGHTING DESIGN: Mirjam Berger
APPRENTICES: Petr Nedbal, Jasmin Sisti
COPRODUCED BY: Dampfzentrale Bern, Kunsten op Straat/Werkplaats Diepenheim

Jaap Slagman en Danny Molenaar| Residentie onderzoek nieuwste
voorstelling ‘Broos’ | 21-11 t/m 26 -11-2018

Tijdens de eerste twee verblijven van een week werkten Jaap Slagman en Danny Molenaar in oktober en november dit jaar in onze werkplaats aan de nieuwe voorstelling ‘Broos’. Het idee stond al voor de voorstelling: twee vrienden die de afspraak hebben elkaar één keer per jaar te zien. De vraag ‘Hoe gaat het’ wordt beantwoord tijdens deze samenkomst; maar dan écht!
In de eerste residentie van vijf dagen zijn de twee mannen begonnen met een onderzoek naar zichzelf. (Hoe) stel ik mij kwetsbaar op? Wat is kwetsbaar dan? De eerste fase in het proces is eerst leren over jezelf en elkaar…
Tijdens de tweede residentie werden alle gedachten en conclusies omgezet naar beweging. De voorstelling neemt voorzichtige eerste fysieke vormen aan…
Na een break komen Jaap en Danny terug naar Werkplaats Diepenheim! In nog eens twee residenties van allen 5 dagen werken ze toe naar de straattheatervoorstelling ‘Broos’ die gaat try-outen in 2019.

Sjoerd Westbroek| artist in residence i.s.m. Mondriaan Fonds | 1-10 t/m 30-11-2018
Van 1 oktober t/m 30 november is Diepenheim de woon- en werkplaats van Sjoerd Westbroek. Twee maanden lang focust hij zich op de tekenkunst. Westbroek is geboren in Rhenen en woont al 12 jaar in Rotterdam.

Toonmomenten, try-outs en voorstellingen

Joshua Monten| Toonmoment  ‘Romeo, Romeo, Romeo’ | ma 19 november – 19.30 uur | vrije gift

Joshua Monten - Romeo, Romeo, Romeo

In het toonmoment laten de artiesten zien tot in welke mate de voorstelling is gemaakt tijdens de residentie in onze werkplaats. Na afloop is er ruimte voor feedback! Zie voor informatie over de voorstelling de tekst hiernaast.

Jaap Slagman & Danny Molenaar | levendige geïmproviseerde presentatie ‘Broos’ | za 24 november – 20.00 uur | vrije gift

Jaap Slagman en Danny Molenaar (1) (Medium)

Danny Molenaar en Jaap Slagman maken de outdoor/locatievoorstelling BROOS. In het breekbare proces zijn zij tot nu met zijn tweeën aan het werk geweest. Ze willen nu een moment nemen om hun werkwijze en het tot nu toe ontstane materiaal te delen met geïnteresseerden. De makers zijn nieuwsgierig naar de verhalen, belevenissen en ervaringen en de vragen van het publiek naar aanleiding van het getoonde. Wees welkom als goede vrienden en spring samen met deze spelers in het diepe. We hopen op een feestje.
Danny en Jaap zorgen voor biertjes, wijn en versnaperingen. Je mag natuurlijk altijd je eigen merk meenemen…

Zie ook de tekst hiernaast.