Agenda Werkplaats Diepenheim

Op deze pagina lees je welke gasten wij verwelkomen achter de gesloten deuren van een van onze werkplaatsen. Maar niet getreurd; gesloten deuren gaan soms open! Aan het einde van residentieperiodes in Werkplaats Diepenheim worden regelmatig toonmomenten en try-outs gegeven waarin artiesten (soms voor het eerst) hun werk aan publiek laten zien. Een uniek kijkje in het werkproces dus!

Aan het werk in Werkplaats Diepenheim

Luigi Ciotta (IT) | Straattheatervoorstelling Abattoir Blues | 3-12 t/m 10-12

Na samenwerkingen in Italië, België en Frankrijk werkt de Italiaanse Luigi Ciotto een week lang in onze Werkplaats aan ‘Abattoir Blues’. Met deze voorstelling willen de makers ingaan op de mishandeling van dieren in de intensieve landbouw en de ambivalente relatie van onze samenleving met vlees, dat steeds meer wordt belast met nieuwe taboes. Dit klinkt zwaar, maar de makers benadrukken dat het doel is deze straattheatervoorstelling niet is om met de vinger wijzen naar vleeseters of iemand anders. Het onderwerp is juist de mensheid in het algemeen, en de tegenstrijdigheden en zwakheden die onze pogingen om te gaan met onze oorspronkelijke gevoelens en onze beestachtige aard belasten. In ‘Abattoir Blues’ zijn deze gevoelens vertaalt naar onze relatie met dieren.

De show is een mengeling van straattheater, poppenspel, fysiek theater en komedie waarin woorden plaats maken voor geluiden, verzen en geluiden, zowel live als opgenomen.

In hun onderzoek tijdens de residentie gaan de makers onder andere op bezoek bij slagerij Kastelein.

.

Toonmomenten, try-outs en voorstellingen

Op dit moment zijn er geen toonmomenten, try-outs en voorstellingen gepland.